Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Mikroszálas szövetek

Ha modernebb vonalvezetésű kanapét szeretnétek, akkor nyugodtan válasszatok hozzá mikroszálas anyagot. Élénk színekből választhatsz. Nagyon finom és kellemes tapintású anyag és rugalmas. Röviden ezek a szövet jellemzői.

Mivel sűrű szövésűek, ezért a tartósságukra nem lehet panasz, így akár gyerekszobába is tökéletes választás. Kifejezetten kellemes hozzáérni a felületéhez, ugyanakkor tüskeszerű szövéséből adódóan a lepedő jól tapad hozzá. Nem gyűrődnek és könnyen tisztíthatóak, akár kárpittisztító géppel is. Gépi takarítás után tiszta vízzel és érdemes áttakarítani, így nem lesz foltos az anyag.

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A mikroszálas anyagok előnyei:

  • kifejezetten puha, lágy, kellemes bőrbarát tapintás
  • könnyű tisztíthatóság
  • a minőségéhez képest olcsó
  • tartós és rugalmas

A mikroszálas anyagok hátrányai:

  • viszonylag kevés színben léteznek
  • mintás változatban nem kapható (még)
  • ha színes folyadékkal öntjük le, azonnal tisztítani kell


Kapcsolódó cikkek

Gerincvédő zónás kanapék

Gerincvédő zónás kanapék

Ha nem csak a kényelem a fontos, hanem az egészség is!
Matracok kókuszból-latexből

Matracok kókuszból-latexből

Kókusz-latexben még jobbat alhatunk!
Rattan, fonott komódot, tárolót

Rattan, fonott komódot, tárolót

Ne heverjen a holmi szanaszét: tegyük inkább ebbe!
Textilbőr anyagok

Textilbőr anyagok

Hogy miért előnyös? Kattints és nézd meg!
Rugós kanapék

Rugós kanapék

Mikor válasszunk rugós kanapét?