Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Zsenília szövetek

Az utóbbi időben az egyik legelterjedtebb szövet a zsenília. Nagyon sok színben és mintázattal kaphatóak. Vékonyabb és vastagabb változatban is egyaránt. De a szövet szövésének sűrűsége, valamint minősége az egyik legfontosabb. Ha zsenília szövetet választunk, számíthatunk rá, hogy kanapénk 5-10 évig kiszolgál minket.

A zsenília anyagok tapintása kissé érdes (köszönhetően a bordás szövésnek), hasonló mint a kordbársony, csak kissé merevebb. A szövés miatt hajlamosak a felületi kopásra, bár ez a használat módjától is függ. Lehetőleg magasabb kategóriájú, jobban megszőtt anyagot válasszunk, ezzel elkerülhetjük, hogy az anyag megnyúljon az ülőfelületen.

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A zsenília anyagok előnyei:

  • erős, bordázott felület
  • géppel is tisztíthatóak
  • közepes árkategóriában is megfelelő minőséget kapunk
  • szinte minden színnek van egyszínű (üni) és mintás változata is

A zsenília anyagok hátrányai:

  • ha a szövésük ritka, könnyen megnyúlnak
  • az igénybevett helyeken hajlamosak a kopásra


Kapcsolódó cikkek

Mennyezeti csillár és lámpa

Mennyezeti csillár és lámpa

Lámpából dísztárgyat!
Evéshez étkezőasztalt!

Evéshez étkezőasztalt!

Igazi társ az evésben!
Matracot rugósan

Matracot rugósan

Az örök kedvenc: rugós matrac
Ágyhoz jó ágyrácsot!

Ágyhoz jó ágyrácsot!

Ágyráccsal a kényelembe!
Ágyneműtartó nélkül

Ágyneműtartó nélkül

Valamit valamiért...