Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Fogas, tükör, szobainas tudnivalók

Egy szobainashoz talán nem ragaszkodik mindenki, pedig igen hasznos darab – egy tükör vagy egy fogas azonban elengedhetetlen otthonunkban!

Fogas, tükör, szobainas, újságtartó – néhány kis plusz kiegészítő a lakásba, amelyek praktikusabbá teszik mindennapjainkat. Nem gyűrődnek össze a ruháink, le tudjuk ellenőrizni, hogyan is nézünk ki – és lépünk az utcára. Ha pedig pihenés közben újságot olvasnánk, jól jön, ha van kezünk ügyében egy újságtartó, és nem szanaszét hevernek a magazinok.

A lakásba lépve rögtön szükségünk van valamire, ahová a kabátunkat, holminkat lerakhatjuk. Ha olyan előszobafallal rendelkezünk, amelyen csak kevés dolog fér el, igen nagy hasznát vesszük egy fogasnak, amelyen kalaptartó is van.

A klasszikus modelleket mindenki jól ismeri: kellemes fa árnyalat, virágszerű formában nyíló tartókkal. A tömörfa fogasok örök darabok - természetességükben is elegánsak, sötét vagy világos színben.

Az álló fogasok ugyanakkor modernebb kivitelezésben is miénk lehetnek: tömörfa és krómozott acél kombinációban, márvány talppal, fa vázzal, de márvány mintával fóliázva vagy akár ezüst színűre fóliázott, acél rudas változatban.

Aki még a megszokott formával is szakítana, annak kiválóak lehetnek a különleges kialakítású, élénk színűre festett, acél fogasok vagy a nagyon modern illetve minimál stílusú modellek, antikolt cseresznye és krómozott acél színben, vagy tömörfa és krómozott acél kombinációban. Az előszoba, de az iroda is hiányos lenne nélkülük!

Természetesen nem hiányoznak a gyerekeknek való fogasok sem: jó mulatság lesz, ha a csemeték ceruza külsejű vagy figurás álló fogasra helyezhetik a ruháikat!

Ha fali akasztót szeretnénk, sem kell nélkülöznünk a rendhagyó formákat: emberke alakú vagy hullámos fogason tárolhatjuk holminkat, nemcsak az előszobában. A mutatós bükk-krómozott acél fogasok az iroda részeként is remekül mutatnak.

Praktikus darab otthon és irodában is az egyszerű ruhaállvány vagy szobainas.

Előbbi görgős, akasztórudas mivolta miatt talán kevésbé elegáns; ha a környezetbe bútorszerűen simuló modellt szeretnénk, egy bükk-krómozott acél szobainas hagyományos és modern formákban tökéletes választás lehet.

Aki a sötétebb színeket és a fémes csillogást kedveli, több elegáns és szokatlan modellből választhat, akár a tömörfa-krómozott acél vázas, kottatartóra emlékeztető szobainast is hazaviheti!

A mutatós, rétegelt lemez újságtartók igen jó szolgálatot tesznek, ha sok a kóborló hírlap! Falra szerelhető, diszkrét-, vagy többféle padlón tartható formában vehetjük birtokba: csak az a kérdés, a hagyományosabb megjelenésű, vagy a krómozott acél lábas változat, esetleg a teljes krómozott acél mutatna jobban a szobánkban?

Tükör általában jár a fürdőszoba szekrényhez, de egy igazán méretes darabot nem mindig helyezhetünk el ebben a helyiségben. Ha van hely, persze fürdőben is elfér egy közel egyméteres hosszúságú, gyönyörű tükör, ezek a modellek azonban szobában, előszoba részeként érvényesülnek igazán - az oválisak is.

Akár hagyományosat képzeltünk a falra, akár modern megjelenésűt, nem fogunk csalódni a kínálatban! A klasszikus tükör típusok akár álló változatban, fiókos alsó résszel is a miénk lehetnek!

A pácolt- vagy antikolt tömör nyírfa tükrök gyönyörű tartozékai lehetnek egy klasszikus berendezésű otthonnak. A modern és elegáns, vagy visszafogottan modern stílus kedvelői is megtalálják azonban a kedvükre valót! Ezek a „szükséges plusz kisbútorok” a hálószoba, a vendégszoba és a nappali hasznos darabjai is lehetnek.Kapcsolódó cikkek

Kókuszmatracokról

Kókuszmatracokról

Kókuszréteg a kényelmes alvásért!
Ha figurák tartják az asztalt...

Ha figurák tartják az asztalt...

Az asztal, ami nem marad észrevétlen
Bútorozzunk elemekkel!

Bútorozzunk elemekkel!

Elemezzük tovább a szobát!
Író- és számítógépasztalokról

Író- és számítógépasztalokról

Dolgozni csak pontosan, szépen: szép íróasztalon!
A színek hatásai, jelentése

A színek hatásai, jelentése

Bizony nem mindegy a színválasztás!