Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Rugós kanapék

Ha igazán kényelmes és tartós kanapét szeretnél, akkor rugósat válassz!

Belső szerkezetük hasonló a rugós matracokéhoz, azzal a különbséggel, hogy nem önállóan, hanem egy fa keretre rögzítve készülnek.

Fontos a rugóhoz felhasznált acél minősége, ugyanis ezen múlik a fekvőfelület rugalmassága. Minél jobb, annál kisebb az esély a gödrösödésre. Sok gyenge minőségű rugós kanapé esetében nagy az esély az említett gödrösödésre, mivel rugósnak éppen rugósak,
de a minőségük - finoman szólva is - hagynak némi kivánnivalót maga után. Oldalt fekve nincs nagy gond a gödrösödéssel, de ha háton vagy hason szeretnétek feküdni, akkor lehet, hogy nem tudtok annyit homorítani, amennyit kellene a - gödör miatt.

A másik fontos szempont a rugózat feletti tömőanyagok alkalmazása. Ha túl vékony, akkor hamarosan érezni fogjátok a rugókat alattatok. Ezért olyan kanapét válasszatok, amiben erre is nagy hangsúlyt fektettek a gyártók. Minél több a réteg, annál jobb. Általában először egy réteg vékony filcet használnak, majd szivacsot és úgy a külső huzatot.

Néhány gyártó a rugók között szivacs erősítést is alkalmaz, amivel keményebb és tartósabb fekvőfelületet lehet elérni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szivacsot vékony csíkokra vágják, majd élükre állítva befűzik a rugósorok közé.
Az ilyen típusok tartósak és sokáig rugalmasak maradnak.Kapcsolódó cikkek

Ha bőr ülőgarnitúra kell...

Ha bőr ülőgarnitúra kell...

Jól mutatna egy jó bőr?
Íróasztalt fenyőben!

Íróasztalt fenyőben!

"Erdei hangulatban" az íróasztal előtt…
Lemosható szövetek

Lemosható szövetek

A gyerek és koszbarát szövet!
Puffot a szobába!

Puffot a szobába!

Ha kell még egy p(uff)lussz
Elemes ülőgarnitúra tudnivalók

Elemes ülőgarnitúra tudnivalók

Mit nekem egy kanapé?!