Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Rugós kanapék

Ha igazán kényelmes és tartós kanapét szeretnél, akkor rugósat válassz!

Belső szerkezetük hasonló a rugós matracokéhoz, azzal a különbséggel, hogy nem önállóan, hanem egy fa keretre rögzítve készülnek.

Fontos a rugóhoz felhasznált acél minősége, ugyanis ezen múlik a fekvőfelület rugalmassága. Minél jobb, annál kisebb az esély a gödrösödésre. Sok gyenge minőségű rugós kanapé esetében nagy az esély az említett gödrösödésre, mivel rugósnak éppen rugósak,
de a minőségük - finoman szólva is - hagynak némi kivánnivalót maga után. Oldalt fekve nincs nagy gond a gödrösödéssel, de ha háton vagy hason szeretnétek feküdni, akkor lehet, hogy nem tudtok annyit homorítani, amennyit kellene a - gödör miatt.

A másik fontos szempont a rugózat feletti tömőanyagok alkalmazása. Ha túl vékony, akkor hamarosan érezni fogjátok a rugókat alattatok. Ezért olyan kanapét válasszatok, amiben erre is nagy hangsúlyt fektettek a gyártók. Minél több a réteg, annál jobb. Általában először egy réteg vékony filcet használnak, majd szivacsot és úgy a külső huzatot.

Néhány gyártó a rugók között szivacs erősítést is alkalmaz, amivel keményebb és tartósabb fekvőfelületet lehet elérni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szivacsot vékony csíkokra vágják, majd élükre állítva befűzik a rugósorok közé.
Az ilyen típusok tartósak és sokáig rugalmasak maradnak.Kapcsolódó cikkek

Kanapé vendégágynak

Kanapé vendégágynak

Ha fontos a vendégek kényelme!
Tele a gardróbot!

Tele a gardróbot!

Ízlésesen takarja a holmit!
Vákuummatracokról

Vákuummatracokról

A vákuummatrac előnyei
Plüss, mikroplüss szövetek

Plüss, mikroplüss szövetek

Puha szövetek az ülőgarnitúrára