Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Rugós kanapék

Ha igazán kényelmes és tartós kanapét szeretnél, akkor rugósat válassz!

Belső szerkezetük hasonló a rugós matracokéhoz, azzal a különbséggel, hogy nem önállóan, hanem egy fa keretre rögzítve készülnek.

Fontos a rugóhoz felhasznált acél minősége, ugyanis ezen múlik a fekvőfelület rugalmassága. Minél jobb, annál kisebb az esély a gödrösödésre. Sok gyenge minőségű rugós kanapé esetében nagy az esély az említett gödrösödésre, mivel rugósnak éppen rugósak,
de a minőségük - finoman szólva is - hagynak némi kivánnivalót maga után. Oldalt fekve nincs nagy gond a gödrösödéssel, de ha háton vagy hason szeretnétek feküdni, akkor lehet, hogy nem tudtok annyit homorítani, amennyit kellene a - gödör miatt.

A másik fontos szempont a rugózat feletti tömőanyagok alkalmazása. Ha túl vékony, akkor hamarosan érezni fogjátok a rugókat alattatok. Ezért olyan kanapét válasszatok, amiben erre is nagy hangsúlyt fektettek a gyártók. Minél több a réteg, annál jobb. Általában először egy réteg vékony filcet használnak, majd szivacsot és úgy a külső huzatot.

Néhány gyártó a rugók között szivacs erősítést is alkalmaz, amivel keményebb és tartósabb fekvőfelületet lehet elérni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a szivacsot vékony csíkokra vágják, majd élükre állítva befűzik a rugósorok közé.
Az ilyen típusok tartósak és sokáig rugalmasak maradnak.Kapcsolódó cikkek

Hangulatos evéshez: sarokétkező

Hangulatos evéshez: sarokétkező

A sarok, ami foglyul ejt!
Matracot habbal

Matracot habbal

Matracot habbal: Hab matraccal az éjszakába.
A nappali szekrénysora

A nappali szekrénysora

Válaszd ki a nappali főszereplőjét!
Fix kanapé vagy heverő kell?

Fix kanapé vagy heverő kell?

Nappaliba vagy kicsi hálószobába?
Gyerekszobai kiegészítők: fotel és fogas

Gyerekszobai kiegészítők: fotel és fogas

Egyedit és kedveset a gyerkőcnek!