Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Ágyhoz jó ágyrácsot!

Ha megvan a megálmodott ágykeretünk, de nincs hozzá ágyrácsunk, aligha lehet kellemes az álmunk. Válasszunk a széles kínálatból!

Már csak egy lépés választ el a hálószoba tökéletes berendezésétől? Megvannak a bútorok, de az ágy még nem az igazi? Illesszük az i-re a pontot. Vannak ágyak, melyekhez jár az ágyrács, de olyanok is, amelyekhez külön kell vennünk. Utóbbi esetnek megvan az az előnye, hogy olyat választunk, ami nekünk a legmegfelelőbb.

Akár állítható keménységű, emelhető fej- és lábvéggel készült ágyrács is kerülhet az ágyunkba. Még utólag, a régi ágyba is.

Az ágyrács azért szükséges, mert neki köszönhetően kényelmesebb és rugalmasabb lesz a matracunk, jobban tudunk aludni rajta. De milyen típusú ágyrácsot érdemes választani?

Az alap modellek a fix, keretes vagy keret nélküli ágyrácsok, illetve keresztléces ágyrácsok – leginkább a hideghab-, habszivacs és latex matracokhoz valók.

Ha fix a kivitelezés, bonellrugós matrac is rárakható, hiszen a bonellrugós-, táskarugós és zsákrugós matracokhoz stabil feltámasztás szükséges.

Emelhető fej- és lábvéggel, valamint keménységállítási lehetőséggel kaphatók a viszonylag egyszerű, de igen jó farugós ágyrácsok is, azoknak, akik a nagyon kemény fekvőfelületet nem kedvelik.

Az ezeknél bonyolultabb kivitelezésű ágyrácsoknak magasabb az ára, de szinte mindent tudnak! Az állítható keménység, az – akár motorosan is – emelhető fej- és lábvég, a gázrugós emelés lehetősége vagy akár az oldalra nyitható ágyrács mind-mind a fokozott kényelmet szolgálja.

Számos változat áll rendelkezésünkre. Megvannak a megfelelő modellek azok számára, akiknek nemcsak alvásra, hanem délutáni pihenésre, olvasásra kell az ágy, esetleg szívesen reggeliznének is fekvőhelyükön: egyes ágyrácsoknál a derékrész megemelésére is van mód, így nem kell párnákkal „kitömnünk” a hátunkat. A választék igen nagy, érdemes szemezgetni az ágyrácsok között – ne feledjük, a kényelmünk a tét!Kapcsolódó cikkek

Ágykeretet tömör fenyőből

Ágykeretet tömör fenyőből

Micsoda ágy, micsoda vágy!
Bútorozzunk elemekkel!

Bútorozzunk elemekkel!

Elemezzük tovább a szobát!
Lámpát a falra!

Lámpát a falra!

Még a lámpában is a kedvenc bújik meg!
Kanapét a mély álomhoz!

Kanapét a mély álomhoz!

Szép kanapé minden éjszakára!
Gyerek író- és számítógépasztalokról

Gyerek író- és számítógépasztalokról

Jó íróasztalt hosszú távra!