Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

A szín kiválasztása

Ha már itt tartunk, akkor nagyon jó a helyzet, hiszen szinte minden megvan, amit csak szerettünk volna.

Egyet kivéve: Milyen színű legyen a kanapé?

Attól függően, hogy milyen stílusban akarjuk berendezni szobánkat, vagy valamelyik meglévő bútordarabunk színéhez szeretnénk igazítani, esetleg a kedvenc színünk lesz a meghatározó, legtöbb helyen a kanapékat adott színekben, vagy színkombinációkban lehet megrendelni. Nem egyszerű feladat egy kis darabka színminta, vagy a képernyőn megjelenített fotó alapján kiválasztani a megfelelő színt, de azért nem lehetetlen.

Ha biztosra akartok menni a kiválasztásnál, legegyszerűbb felmarkolni egy darab padlóburkolót (ha van maradék, de ez miatt fel ne szedjétek!!!), függönydarabot, festék színmintát, szőnyeget, vagy a meglévő bútor egy kisebb alkatrészét, ami jól mutatja milyen a környezet színe. Így könnyedén mellé tudjátok illeszteni a színmintának és nem lesz nehéz színben, anyagban megfelelőt választani, otthonossá tenni a helységet!

Online megrendelés esetében fordított az eljárás: először a meglévő színeket szedjétek számba és döntsétek el az új kanapé színét, majd ehhez keressetek megfelelő árnyalatot. A képernyőn megjelenő színek jobb helyeken valóban azt tükrözik, amilyen a valóságban lesz a szövet színe. Ezt én úgy szoktam elérni, hogy egy teljesen átlagos monitor mellé helyezem a színmintát és ahhoz állítom be a kép tulajdonságait. Így biztosan a megfelelő árnyalat jelenik majd meg a monitoron. Ha ezt leellenőriztem, akkor lesz végleges és megjeleníthető. Ezzel a módszerrel eddig valósághű és színazonos mintákat sikerült létrehoznom weben történő megjelenítéshez. Jó hír, hogy ha esetleg mégsem megfelelő az árnyalat, lehetőségetek van a cserére, így nem kell attól rettegni, hogy rosszul választatok! Ezt egyébként a Magyar törvények is előírják.Kapcsolódó cikkek

Székek munkához, tanuláshoz

Székek munkához, tanuláshoz

Munkára forgószékben!
Fix kanapé vagy heverő kell?

Fix kanapé vagy heverő kell?

Nappaliba vagy kicsi hálószobába?
Kell egy jó konyhabútor!

Kell egy jó konyhabútor!

Hogy igazán kézre álljon a konyha…
Asztalhoz étkezőszéket!

Asztalhoz étkezőszéket!

Milyen szék illik étkezőasztalunkhoz?
Könyvespolc kínálat

Könyvespolc kínálat

A szekrény, ami nemcsak könyvekben jó…