Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Gerincvédő zónás kanapék

Gerincvédő zóna

Ha kanapénkat mindennapos alvásra szeretnétek használni, valóban kényelmesen szeretnétek aludni és kipihenten ébredni, két szempontot kell figyelembe venni:

  1.  a fekvőfelület mérete
  2. a fekvőfelület minősége, azaz a gerincvédő zóna

A kanapé fekvőfelületének mérete

Alvás közben szinte mindannyian forgolódunk, így a hátunkon és az oldalunkon is fekszünk. Ebből következik, hogy személy esetében kinyitva minimum 140-150 cm szélességre van szükség. Tehát, mégis a méret a lényeg! :-) Személyenként 70-80cm a minimum amit elfoglalunk, de ha tehetitek, 80cm alá ne adjátok!

A legmagasabb kényelem érdekében ajánlott olyan típust választanunk, amelyeknél párhuzamosan fekszünk a fallal és teljesen sík fekvőfelületté nyithatóak. Hogy gerincoszlopunkat minden esetben optimális pozícióban tartsuk, a fekvőfelületnek idomulnia kell hozzánk, illetve megfelelően kell tartania. A kényelmi zónával ellátott rugós szerkezet ezt kiválóan biztosítja és mindezek mellett határozott alátámasztással is párosul. De mit is jelent a kényelmi-, vagy gerincvédő-, esetleg relax zóna kifejezés?

A gerincvédő zóna

Az ilyen fekvőfelülettel ellátott kanapék rugós szerkezettel készülnek, amelyben a rugósorok között szivacsból készült merevítés található. Ez a rendkívül egyszerű megoldás nagyságrendekkel kényelmesebbé, jobb tartásúvá és
strapabíróbbá teszi kanapénkat, mivel a leginkább igénybevett sávban – a kanapé közepén, a csípő alatt – segít és fejti ki hatását. Az ilyen típusoknál a lebillenthető háttámla a legelterjedtebb, kényelmes díszpárnákkal, amelyeknek nekidőlhetünk, mint egy ülőgarnitúra esetében. További előnye ennek a nyitási módnak, hogy egy jókora ágyneműtartóra is szert tehetünk, amit nem foglal el mechanika, vagy a vendégágy eleme.Kapcsolódó cikkek

Ágykeretet gyereknek, kamasznak

Ágykeretet gyereknek, kamasznak

A gyerek akár versenyautóban is alhat!
Kanapét a gyermeknek!

Kanapét a gyermeknek!

Egy „felnőttes bútor” a gyerekszobába!
Kanapét vendégágynak!

Kanapét vendégágynak!

Pár éjszakás kényelemhez...
Vákuummatracokról

Vákuummatracokról

A vákuummatrac előnyei
Állványra a tévét!

Állványra a tévét!

Tv-állvány: külön is mutasson jól!