Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Gerincvédő zónás kanapék

Gerincvédő zóna

Ha kanapénkat mindennapos alvásra szeretnétek használni, valóban kényelmesen szeretnétek aludni és kipihenten ébredni, két szempontot kell figyelembe venni:

  1.  a fekvőfelület mérete
  2. a fekvőfelület minősége, azaz a gerincvédő zóna

A kanapé fekvőfelületének mérete

Alvás közben szinte mindannyian forgolódunk, így a hátunkon és az oldalunkon is fekszünk. Ebből következik, hogy személy esetében kinyitva minimum 140-150 cm szélességre van szükség. Tehát, mégis a méret a lényeg! :-) Személyenként 70-80cm a minimum amit elfoglalunk, de ha tehetitek, 80cm alá ne adjátok!

A legmagasabb kényelem érdekében ajánlott olyan típust választanunk, amelyeknél párhuzamosan fekszünk a fallal és teljesen sík fekvőfelületté nyithatóak. Hogy gerincoszlopunkat minden esetben optimális pozícióban tartsuk, a fekvőfelületnek idomulnia kell hozzánk, illetve megfelelően kell tartania. A kényelmi zónával ellátott rugós szerkezet ezt kiválóan biztosítja és mindezek mellett határozott alátámasztással is párosul. De mit is jelent a kényelmi-, vagy gerincvédő-, esetleg relax zóna kifejezés?

A gerincvédő zóna

Az ilyen fekvőfelülettel ellátott kanapék rugós szerkezettel készülnek, amelyben a rugósorok között szivacsból készült merevítés található. Ez a rendkívül egyszerű megoldás nagyságrendekkel kényelmesebbé, jobb tartásúvá és
strapabíróbbá teszi kanapénkat, mivel a leginkább igénybevett sávban – a kanapé közepén, a csípő alatt – segít és fejti ki hatását. Az ilyen típusoknál a lebillenthető háttámla a legelterjedtebb, kényelmes díszpárnákkal, amelyeknek nekidőlhetünk, mint egy ülőgarnitúra esetében. További előnye ennek a nyitási módnak, hogy egy jókora ágyneműtartóra is szert tehetünk, amit nem foglal el mechanika, vagy a vendégágy eleme.Kapcsolódó cikkek

Ha puff jár az dohányzóasztalhoz?

Ha puff jár az dohányzóasztalhoz?

Hangulatos dohányzóasztal-szett kis terekbe
Használjunk bútorápoló szert!

Használjunk bútorápoló szert!

Mit tehetünk még bútorainkért?
Ha bőr ülőgarnitúra kell...

Ha bőr ülőgarnitúra kell...

Jól mutatna egy jó bőr?
Komódot fenyőben!

Komódot fenyőben!

Pakoláshoz ideális - látványra sem kutya...!