Nyitható Kanapé

Hogyan válassz kényelmes nyitható kanapét?

 

Zsákvászon anyagok

A legújabb trend szerint, nem mehetsz el a zsákvászonhoz anyagok mellett. Nagy és neves gyártók is előszeretettel gyártják és használják ezt a szövetet.

Rengeteg színből választhattok. A zsákvászon anyagok magas kopásállósággal rendelkeznek. De ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy nem megy minden bútorhoz jól.

Robusztosabb, nagynak ható kanapékhoz érdemes választani. Egyes típusok esetében találkozhattok teflonnal bevont anyaggal is, aminek kopásállósága kifejezetten magas.

Az anyag enyhén durva, de nem bántó hatású, amit úgy érnek el, hogy finom és jó minőségű szálakból fonnak vastagabb szálakat, amit összeszőnek. A szövet nem nyúlik, de rugalmas és könnyen tisztítható, akár géppel is. Vegyszeres gépi tisztítás után soha ne felejtsük el a tiszta vízzel történő átmosást! Ezzel megelőzhető, hogy az anyag foltosodjon!

Fontos tudni, hogy a szövetek esetében nem a vastagság a legfontosabb szempont! Ha jól akarunk választani, akkor az alábbi két szempontot vesszük figyelembe:

Az első a felhasznált fonal sodrási technológiája és minősége. Minél több elemi szálból van összesodorva egy fonal, annál tartósabb. Az azonos szálakból azonos darabszámban összesodort fonalaknál a döntő különbséget a sodrás technikája adja meg.

A második a szövés sűrűsége. Minél több úgynevezett keresztpont található 1 négyzetcentiméteren, annál sűrűbb a szövet. Ezt magatok is könnyedén ellenőrizhetitek: tartsátok a fény felé a szövetmintát, így láthatóvá válik, mennyi fényt ereszt át. Minél kevesebb fény szűrődik át a szöveten, annál jobb! Ezzel a technikával könnyedén összehasonlíthatjátok az anyagokat egymással.

A zsákvászon anyagok előnyei:

  • erős, strapabíró felület
  • géppel is tisztíthatóak
  • magas minőségűek
  • bútorunk igazán karakteres lesz vele
  • magas a kopásállóságuk

A zsákvászon anyagok hátrányai:

  • a zsákszerű szövés miatt könnyű kihúzni a szálakat
  • nem éppen az olcsóbb szövetek közé tartoznak (de ez a minőségen is meglátszik, így nem annyira hátrány)


Kapcsolódó cikkek

Textilbőr anyagok

Textilbőr anyagok

Hogy miért előnyös? Kattints és nézd meg!
Ha puff jár az dohányzóasztalhoz?

Ha puff jár az dohányzóasztalhoz?

Hangulatos dohányzóasztal-szett kis terekbe
Ágykeretet gyereknek, kamasznak

Ágykeretet gyereknek, kamasznak

A gyerek akár versenyautóban is alhat!
Hangulatos evéshez: sarokétkező

Hangulatos evéshez: sarokétkező

A sarok, ami foglyul ejt!
Vákuummatracokról

Vákuummatracokról

A vákuummatrac előnyei